Nieuwsbrief editie April

The best articles about skincare, beauty rituals, lifestyle. No spam. Just Love.


De topics voor deze maand zijn: Jouw relatie met de zon deel 2 + een persoonlijke noot - Ontdek mijn "make-over in volle ontwikkeling" dankzij de Style Club van The Happy Closet + bonus materiaal- In de kijker deze maand: Perfecting Illumination - Waar staat "Holistische" huidverzorging eigenlijk voor? Er wordt een tipje van de sluier onthult in deze video - en last but not least, we mogen weer open!


Jouw relatie met de zon deel 2 - ken je huid type


In de nieuwsbrief editie maart kon je alles lezen over hoe je optimaal je huid voorbereid op de zomer. Om deze nog eens te herlezen ga je naar deze post.


De volgende stap is je huidtype kennen en je bewustzijn verruimen. In essentie is het heel simpel, hoe witter je huid, hoe minder natuurlijke bescherming dat je hebt. Dwz., dat je met nog meer aandacht en logisch verstand je relatie met de zon opbouwt tov. van iemand met een Mediterraans of donker huidtype.


Wanneer we de natuur observeren, zien we dat planten, kruiden, bloemen en bomen, hun grond/habitat kiezen waar ze het beste gedijen en groeien, dat er planten, kruiden, bloemen en bomen zijn die de zon nodig hebben om te kunnen kiemen en groeien, en anderen verkiezen van nature meer schaduw. Net zo met ons, een zeer bleek huid type zal van nature meer schaduw opzoeken dan een bruin/mediterraans huid type. De natuur zit zo briljant in elkaar dat er een plek is voor iedereen op deze Aarde waar we het beste gedijen.


In principe ken je je zon huid type natuurlijk al lang, maar misschien had je er nog niet bij stil gestaan wat dat eigenlijk betekent. Nu weet je dus al vanuit de vorige nieuwsbrief, dat je geboren bent met een zeker aantal melanocytes, deze produceren melanosomen, de natuurlijke zon-bescherming van het lichaam. Hoe meer en grotere pigmentkorrels er worden aangemaakt, hoe bruiner je bent. Hoe minder en hoe kleiner de pigmentkorrels, hoe bleker je bent.


Maar welk huid type je ook bent, we hebben net zoals de planten, kruiden, bloemen, bomen en de dieren zon nodig. Er worden vitaminen, mineralen en enzymen aangemaakt wanneer we in de zon komen. Hoe gezonder je bent, des te gezonder je huid en kan deze precies doen wat ze moet doen. Zon is cruciaal voor je gezondheid.


Maar wat dan met de stelling dat de zon zo gevaarlijk is? Ja, dat wordt gezegd en dat klopt in de gepaste context. De zon is maar zo gevaarlijk als onze onwetendheid en/of onoplettendheid. Kijk, wanneer je bijvoorbeeld groenten gaat grillen in de oven (blootstelling aan de zon), dan is er per groentesoort (huidtype) een bepaalde max. gril tijd aan verbonden om heerlijke lekkere gegrilde groenten (dat zongebruinde huidje) op tafel te zetten. Het kan gebeuren dat je de tijd even uit het oog bent verloren of dat je niet precies weet hoelang die groenten mogen grillen (onwetendheid of onoplettendheid), waardoor je groenten verbrand zijn (verbrande huid moet ten allen tijde vermeden worden). Is de oven de oorzaak, of eerder onze onwetendheid en/of onoplettendheid?


Ik kan het niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de zon is voor onze gezondheid, onze levenskwaliteit. Plant is wat zaadjes, zet er enkele in de zon, en enkele in de schaduw en kijk wat er gebeurt. Zon stimuleert leven en dat is niet anders voor ons, ook wij hebben een soort foto-synthese zoals bij planten en maken vitaminen en mineralen aan in de zon. Het enige dat we nodig hebben is gezond verstand en ernaar handelen.


Huidtype 1:

 • zeer bleke huid (minder productie van pigmentkorrels en ook kleinere pigmentkorrels)

 • eerder rood haar of juist heel donker, lichte ogen

 • meestal sproeten

 • bruinen weinig tot niet en verbranden heel snel

conclusie: bij risico op verbranden doe jij er goed aan om extra voorzorgen te nemen zoals zonnebril, hoed of pet, minerale zonnefilter, kleren die het meeste van de huid beschermen. Hou er wel rekening mee dat ook jij de weldaad van de zon nodig hebt voor je gezondheid en welzijn. Dit kan in de vroegere ochtend uren van de dag of na 17u om het zonlicht op te nemen zonder zonnefilters, wel met je verzorgde huid*.

*heel belangrijk dat je biologische producten gebruikt gezien de gevoeligheid van je huid en dan het

liefst met LE PURE


Huidtype 2:

 • bleke huid (minder productie van pigmentkorrels en ook kleinere pigmentkorrels)

 • meestal mensen met lichtblond haar en lichte ogen

 • bruinen weinig en verbranden snel

conclusie: dezelfde voorzorgen als mensen met een huidtype 1


Huidtype 3:

 • licht getinte huid

 • meestal donkerblond tot bruin haar en donkere ogen

 • bruinen makkelijk en verbranden niet snel

conclusie: met jouw huidtype kan je vrij makkelijk de natuurlijke beschermlaag opbouwen tijdens de lente. Let wel op dat je je huid dagelijks goed voedt.


Huidtype 4:

 • getinte huid

 • meestal donker haar en donkere ogen en een olijfkleurige huid

 • bruinen snel en verbranden niet zo vaak

conclusie: over 't algemeen hou je ontzettend van de zon en weet je van nature hoe je je beschermlaag opbouwt.


Huidtype 5:

 • lichtbruine huid

 • bruin tot zwart haar, donkere ogen en een getinte huid

 • verbranden nauwelijks, kunnen de zon goed verdragen, bruinen heel makkelijk

conclusie: je relatie met de zon is een vanzelfsprekendheid


Huidtype 6

 • donkerbruine of zwarte huid

 • zwart haar, donkere huid en donkere ogen

 • verbranden niet snel en desondanks dat de huid van nature bruin is, kan deze huid nog bruiner worden

conclusie: ook jouw relatie met de zon is een vanzelfsprekendheid ook al vraagt jouw huid extra voeding op zonnige dagenZoals ik al aangaf heeft zo goed als elk levend organisme nood aan zonlicht. Er is veel dat de huidige wetenschap tot op heden nog niet weet in hoeverre we zonlicht nodig hebben, ttz., er gaan geen fondsen naar dit type onderzoek. Maar het spreekt voor zich hoe je je voelt wanneer de zon schijnt en je de streling van de zon op je huid voelt. Daar hebben we geen wetenschappelijke bewijzen voor nodig, ook al hebben we graag een uitleg voor alles als mens. Volgens Anthony William aka Medical Medium, fungeert de schildklier, met haar vlindervormige vorm als zonnepanelen en zo ons lichaam van energie voorziet, letterlijk opladen dus. Hierbij een extra tip: laad de batterijen op tijdens de gunstige zon-momenten en zorg dat ook je schildklier zich kan opladen. Ook al heb je geen schildklier meer is het alsnog nuttig om dit te doen. Voor meer info lees Thyroid Healing - Medical Medium van Anthony William.


Een persoonlijke noot. Ik verdiep me nu sinds 2 1/2 jaar in de gezondheidstoelichting van Anthony William. In combinatie met jaren en jaren van verdieping in gezondheidsbenaderingen, welzijn en voeding, trial and error, ben ik tot een benadering en inzicht gekomen die volledig resoneert met mij en mij de nodige toolkit geeft om mijn immuniteit te optimaliseren. Het wordt mij alsmaar duidelijker dat alles wat we te leren hebben, we van de natuur leren.


De problemen waar wij de dag van vandaag mee geconfronteerd worden (chronische ziekten, kanker, hartproblemen, en ga zo maar door...) zijn veroorzaakt door de mens (industrialisering, zware metalen, pesticiden, kwik, lood,...) en niet omgekeerd. Het volstaat water te observeren, wetende dat ook wij zo'n 80% vloeistof zijn, spreekt het voor zich dat hoe zuiverder het water (ons bloed en lymfe), hoe beter de gunstige organismen gedijen. Hoe vervuilder het water (ons bloed en lymfe), hoe beter de schadelijke organismen gedijen die dan overmacht nemen op de goede die nodig zijn om het water te zuiveren. Het is me overduidelijk geworden, uit eigen trial en error, dat het zo eenvoudig kan zijn. Het volstaat het lichaam te ontlasten van troep, zodat jouw lever, bloed en lymfe schoon worden en blijven. Logischer wordt het niet.


Heb jij al is een vijver met vissen onderhouden? Dan weet je hoe belangrijk een zuivere filter is. In een visvijver is er een pomp die een filter bevat (onze lever), dat water (bloed en lymfe) aanvoert dat door de filter gezuiverd wordt, en het gezuiverde water gaat terug in de vijver en dit non stop. Wanneer de filter (de lever) te veel hooi op zijn vork krijgt (zware metalen, kwik, virussen en dan heb ik het niet over het corona virus, pesticiden, overdosis adrenaline door stress, enzovoort), dan krijgt hij het water (bloed en lymfe) niet meer zuiver, hoe hard hij ook maar zijn best doet. Een zuivere goed functionerende filter is cruciaal voor zuiver water en de levenskwaliteit van de vissen en goede bacteriën in het water. Dit is uiteraard nu heel simplistisch uitgelegd maar het is de essentie.


Het is geen pleidooi om hetzelfde te gaan doen, wel is het een boodschap met liefde en onbegrensd ontzag voor de creatie, voor ons briljante lichaam die altijd, zonder uitzondering, voor ons knokt met de roeispanen die het krijgt.


Dankzij deze benadering voel ik werkelijk een duidelijke shift in mijn algemene gezondheid en vitaliteit. Op dit moment zit ik samen met mijn dochter in onze 16e liefdevolle zuiveringsdag (geen mais producten, geen gluten, geen zuivelproducten of eieren, geen koolzaadolie, in principe alleen geen varkensvlees maar we eten geen vlees of vis op dit moment, en voor mij geen cafeïne of alcohol gezien mijn 13 jarige dochter dit uiteraard niet drinkt), en vanaf dag 12 voel ik opnieuw een verbetering in mijn vitaliteit en merk ik een lichte verbetering aan mijn huidoppervlak. Los van het aspect eten, doen we beiden ook heel regelmatig de "health-bounce" oefening op de Cellerciser. om onze bloedcirculatie en lymfesysteem te steunen.


De kracht die ik vind om dit allemaal te doen en alles uit te pluizen tot op het bot, is de moederkracht, die leeuwinnen kracht. Het is de opgebouwde kracht van een toenmalige hopeloze en uitgeputte mama die uiteindelijk zelf op zoek is gegaan van wat er met haar kind aan de hand is, en nu zal doorgaan tot wanneer haar lichaam herstelt is.


Komt erbij dat het cruciaal is voor mij om mijn vibraties zo hoog mogelijk te houden, om sterk en vitaal te zijn zodat ik kan blijven genieten van mijn werk en de gekende kwaliteit kan blijven neerzetten, en om volop te genieten van het leven (dit betekend voor mij om ten volle aanwezig te zijn in het huidige moment, met al mijn zintuigen, verbonden met schoonheid, met Liefde, God, het Licht, of wat je het ook maar wil noemen, kunnen liefhebben en ook liefde te ontvangen, een zinvol bestaan te leiden en dat mijn aanwezigheid anderen "uplifts" en vanzelfsprekend een zuivere lever en een goed werkend immuunsysteem) en het moederschap.


Uiteindelijk komt het erop neer dat heel regelmatig goed lachen met je "tribe", voldoende beweging en rust en een hoge slaapkwaliteit met een flinke dosis gezond verstand één der beste medicijnen zijn.


Ik deel deze informatie dus heel graag gezien de grote baat die ik erbij ervaar. Voor mijn dochter is het de eerste keer dat ze er zelf voor kiest om mijn adviezen te volgen en we zijn verheugt met de transformaties die nu al zichtbaar zijn (bv: Eline is ondertussen 3,6kg kwijt, wat een goede start is, en kan dankzij het dagelijkse bouncen op de cellerciser nu zo'n 20 sit-ups doen!! Om een vergelijk te geven, ze kon zelfs tot 2 weken terug geen ene sit-up doen!) en de transformaties die deze verder zal meebrengen. Indien je graag een follow up van ons verhaal leest of mijn dochter Eline een bemoedigend woord toespreekt, laat je dan bericht in de comments onderaan.

Beauty & Style tips


Als opstartend mede- lid van "The Style Club" van The Happy Closet leer ik zo ontzettend veel bij over wat werkt voor mij of niet. Dat gaat van de soorten materiaal waar je voor kiest, de kwaliteit van die materialen, de kleuren, tot welke vormen je het mooist tot je recht komt en welke je dient te vermijden. Elke week is er een nieuwe post, zowel educatief als inspirerend. En dit is nog maar een korte samenvatting. Nu, er is een verschil met toffe kleren dragen en kleren waarin je helemaal tot je recht komt. De dag van vandaag zijn er heel veel toffe kleren, maar om nu net tot die coherente keuzes te komen waarin je je ook werkelijk mooi voelt en die "jou" helemaal tot uitdrukking kunnen brengen is toch nog een ander verhaal. De Style Club brengt me stilaan maar zeker hier naartoe. Wat een reis!

Goed nieuws, gezien het succes van de Style Club zullen de Debbie en Deirdre met een tweede groep starten.


Debbie en Deirdre over the Style Club: The Style Club provides the motivation, support and inspiration needed to create a wardrobe that reflects who you are, what you like, how you live and ultimately makes you look and feel great everyday.

Unlike the founder members group, you don’t need to have worked with The Happy Closet previously to join the next launch of The Style Club.

In order to retain a personal service the numbers for this launch will be limited. If you'd like to join a group of like-minded women seeking effortless style please contact Debbie & Deirdre at thehappyclosetbrussels@gmail.com .


Bonus: deze maand was ik de gast spreker als "skincare professional" tijdens de maandelijkse Club zoom call. Er werden vragen gesteld die heel vaak terug komen, vandaar dat ik ze graag met mijn nieuwsbrief-lezers deel. (in 't Engels)

the happy closet skin questions
.pdf
Download PDF • 3.04MB

En dan nu het praktische visuele gedeelte. Als je kijkt naar mijn body shape merk je op dat ik een taille shape heb en vrij krachtige schouders, daar komt bij dat mijn bovenlichaam groter is dan mijn benen en mijn benen vrij zwaar van bouw zijn. Rondingen dus :-)) Deze foto's zijn alweer 5 weken geleden genomen, ondertussen zijn de rondingen wat minder gezien onze detox.Na dat Debbie en Deirdre bij mij thuis gekomen waren in 2018, was het al een geweldige ontdekking in mijn eigen kleerkast. Die dag leerde ik over bloesjes vooraan in je broek steken, to "tuck-in", over mijn taille als één van mijn sterkst features, ik leerde welke nieuwe combinaties ik kon maken met mijn kleren, welke kleuren in mijn kleerkast aanwezig waren die mooi waren voor mij en welke niet, en ga zo maar door. Op de foto links merk je dat ik een blouse draag met een soepele stof die ik vooraan heb "in ge-tucked", een leuke riem erbij, mouwen optrekken om mijn taille te accentueren en een mid-waist slim fit jeans.


Op de foto uiterst rechts zie je dat mijn taille al sterker in de kijker wordt gezet, daar draag ik een donkere high-waist slim fit jeans en een brede riem, pofmouwen en ook al is de stof minder soepel, deze kan. Een V-hals gezien mijn lange hals en bovenlichaam... en ga maar door. Allemaal details die een verschil maken.


Styling advies van Debbie en Deirdre: Knowing your signature style is really just about knowing the outfit combinations that suit you. Finding your style should be all about celebrating your individuality.

The key to creating a wardrobe that works for you is to know your body shape and the best shapes, cuts, fabrics and styles that flatter you as well as the colours that suit you.

It’s not about buying lots of new clothes, in fact it’s about more thought and less spend around your wardrobe. Knowing what suits you and how you can look great really is half the battle in defining a personal style and wardrobe that simplifies your life.


Volgende maand een nieuwe update! Stay tuned.


Perfecting Illumination

Moisturising Foundation 50ml

Deze diep voedende en beschermende foundation brengt jouw natuurlijke huidglow naar boven en is een krachtige anti-aging behandeling. Een 100% alleen maar goede actieve ingrediënten foundation dat lijnen en rimpels behandeld, poriën verfijnt en het huid sebum in evenwicht brengt.

 • Diep hydraterend en voedend

 • Biedt elasticiteit en helderheid

 • Behandeld expressie lijnen en rimpels

 • Geen synthetische of gemodificeerde vetten

 • Brengt de productie van huid sebum in balans

 • Voorkomt vroegtijdige veroudering

Ideaal voor alle huid types, met name vooral voor een droge, vette, gevoelige, reactieve voor acne-neigende huid, een huid met rimpels en expressie lijnen, voor gevoelige haarvaatjes en pigmentatie plekken.


Perfecting Illumination komt in meerdere kleuren. HAPPISKIN heeft de Light op voorraad, met dat de light nogal een passe-partout kleur is. Wel heb ik proefstaaltjes van all kleuren. Had je graag deze, of andere tinten graag eerst is uitgetest alvorens te kopen, dat kan. Stuur me een mailtje om even langs te komen om jouw proefstaaltjes vrijblijvend op te halen.


KOOP JOUW ILLUMINATION

Een (w)holistische huid aanpak, wat is dat nu eigenlijk?


Ontdek meer over mijn (w)holistische visie in deze video die gemaakt werd door Marc van de RLE tijdens de eerste her-opening in maart.Ontmoet de girls

Van links naar rechts: Ginger, Daisy & Camilla


Bij je volgende bezoek aan HAPPISKIN zal je mogelijk de drie werkende dametjes zien scharrelen. Ze zijn heel lief en verrijken ons leven sinds begin april en voelen zich ondertussen helemaal thuis.

Ze voelen zich zelf al zo goed, dat ze hun avontuurlijke tuin ontdekking elke dag uitbreiden. Ze komen nu al bijna tot aan de ingang van de tuin. Daarom vraag ik je om extra aandacht te schenken aan het sluiten van het tuinpoortje achter je. En maak je zeker geen zorgen dat ze naar je toe zouden komen. Ze zijn mensenschuw dus dat doen ze niet. Kukelekuuuu....
We gaan terug open! Vanaf maandag 26/04/2021


Je afspraak reserveren doe je hier. Ik kijk uit naar je komst!


Dank je dat je me gelezen hebt, het warmt mijn hart!

BREATHE - LOVE - REPEAT

41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven