top of page

Rejuvenating techniques rooted in Ancient Practices provides us with powerful tools and knowledge to take great care of ourselves 

 

 

Facial Cupping

Je hebt mogelijk recent gehoord  over gelaat-cupping,  gezien de populariteit hiervan aan het toenemen is.  Maar eigenlijk is Gelaat Cupping geworteld in oude helende tradities.

 

Cupping maakt reeds, gedurende eeuwen, deel uit van vele Oosterse genezingssystemen en een alternatieve geneeskunde bij bv.:

Chinese,  Unani,  Koreans,  Tibetaans en Oriëntaalse  tradities hebben allen de weldaden hiervan gepromoveerd. 

 

Cupping  was  oorspronkelijk  jiao  fu genaamd,  wat "dier hoorn" betekend, want in de oude tijden gebruikten ze de hoorns van de dieren als cupping tool.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit het perspectief van de Chinese geneeskunde, manifesteren alle organen zich op het gelaat. Elke disbalans dat je hebt in het lichaam kan gezien worden op het gelaat. Donkere kringen onder de ogen kan een teken zijn van een disbalans in de nieren. Puistjes op de kin kunnen een teken zijn van hormonale disbalans, en droge wangen zouden een teken van spijsverteringsproblemen kunnen zijn. 

Wanneer je Gelaat cupping doet, help je indirect de stagnerende energy te verplaatsten dat de oorzaak kan zijn van de disbalans die zichtbaar is op de huid. Wanneer je cupping doet op je kin zone, help je indirect je hormonen gehalte. 

Wanneer je onder je ogen cupt, help je indirect de stagnerende QI, of energy, in de nier zone.

Gelaat cupping kan echt helpen om eender welke huid probleem waar je mogelijk mee kampt aan te pakken. 

Met dat het je gelaatspieren ontspant, zal het de stagnerende energie en de emoties die vast zitten in de verschillende organen in beweging brengen. 

Wanneer je gelaat cupping doet tussen de wenkbrauwen, in de lever zone, zal je je onmiddellijk vrediger en minder geïrriteerd voelen, met dat je de lever energie in beweging brengt, wat woede, ongeduld en frustratie is.

Gelaat cupping zal absoluut je huid meer doen stralen, steviger maken en er jonger doen uitzien, maar het zal ook enige spanning die je vasthoudt in het gelaat ontspannen, fysieke disbalans verbeteren en oude vastzittende emoties die je binnenin vasthoud loslaten.

Acupressuur 

Acupressuur is een  alternatieve  geneeskundige techniek die gebaseerd is op het concept van levensenergie die door de meridianen, of kanalen, stroomt in het lichaam. Er wordt een fysieke druk (met mijn vingers) toegepast op  acupunctuur punten, zowel op het gelaat als op het lichaam, om zo blokkades op deze meridianen op te lossen. Dit is uiterst ontspannend. 

C108A16C-16E6-4950-ABF6-7CFAD8F4DC62_1_102_o.jpeg
bottom of page