top of page

"De rijkdom van de jaren levenservaring"


Wat vind jij van deze uitspraak? Ik kan me er in vinden, gelukkig maar gezien ik sinds november deel uitmaak van de 50 club!


Het valt me doorgaans op dat er veel aandacht geschonken wordt aan wat onderhevig is aan verval, maw. de toename van de zichtbare effecten van de zwaartekracht als je begrijpt wat ik bedoel :-) Wat me nog meer opvalt, is dat er bijzonder weinig aandacht wordt geschonken aan de meerwaarden van ouder worden. En er zijn er nogal wat!


We ervaren doorgaans meer innerlijke rust, staan ontspannender in het leven en dat straal je uit. En wat voelt het goed... je kent jezelf ondertussen al vrij goed, althans, je weet wat je fijn vind en wat niet en je durft dat dan ook zo aan te geven. Je hebt geen drang meer om je te bewijzen, eerder om je levenskwaliteit te verhogen. Zo ga je alsmaar eerlijker met jezelf leven (je omarmt alle aspecten van jezelf), op jouw tempo, en je tijd meer en meer invullen met dingen die je energie geven, die je hart en ziel voeden.


De wijze, krachtige en liefdevolle energie van een rijpere vrouw is kostbaar, is onmisbaar voor het evenwicht van de jongere vrouwen. Ze hebben zoveel levenservaring te delen indien het hen gevraagd wordt en verder tonen ze de weg naar hemel op aarde creëren voor jezelf en voor de naasten.


Komen daar rimpels bij kijken, uiteraard! Een leven dat geleefd wordt toont zijn sporen. Dat lees je als een boek op het gelaat (worden zelfs boeken over geschreven, dat heet "gelaatkunde") Zo ook kan de algemene gezondheid waar genomen worden op het gelaat, uiterst boeiend! Maar nu terug naar elk uniek levenspad, ttz., iedereen beleeft het op zijn manier en dat creëert een bepaalde lichaamshouding, een gelaatsuitdrukking... er zijn mensen die niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk met hangende schouders bijvoorbeeld door het leven gaan, vandaar de uitdrukking: "laat de schouders niet hangen" en zo zijn er talloze voorbeelden die gebaseerd zijn op waarnemingen. Ook zijn er mensen die veel lachrimpels hebben, hoe mooi is dat wel niet! Ieder zijn pad...


Laten we dit jaar onze aandacht richten op de kwaliteiten die je bijblijven wanneer je iemand ontmoet, de energie die je voelt in verbinding met die andere persoon...


Breng dit jaar je aandacht naar jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben, te eren. Vandaag komt niet meer terug en wat een zonde om zelfs maar één dag van je leven niet lief te hebben, je niet graag te zien. Vanaf nu, in plaats van alleen die rimpels, oneffenheden, verkleuringen en zo veel meer te zien, kijk elke dag diep in je ogen en zeg dat je van je houdt en dat je er bent voor jou. Schenk aandacht aan hoe je lichaam voelt, ontspan (laat dit woord je geen stress creëren, het betekend eigenlijk "aanvaard dit moment, biedt geen weerstand"), adem, geniet van het moment.


Wees dit jaar eenvoudigweg "tevreden" in plaats van een constant najagen van een illusoir "gelukkig zijn". Nu leven we en nu telt. Nu ben je precies goed zoals je bent, helemaal volmaakt. Elke dag is een geschenk en een opportuniteit om lief te hebben.


Heb je zin om hier dieper op in te gaan, zou je het fijn vinden om je met andere vrouwen te verbinden, spreekt het je aan om ouder worden als zinvol te gaan zien? Laat dan een comment onderaan of stuur me een email. Om een comment te laten moet je inloggen en lid worden. Let's build a supportive community 🙏🏻


Dank om me te lezen!


BREATHE - LOVE - REPEAT

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page