top of page

En toen zag ik mezelf weer…Op vrijdag 5 mei heb ik een Psycho Beauté sessie genoten, zoals de foto onthult.


Bij het binnenkomen van Kobie’s zaak in Grimbergen, werd ik zeer warm onthaald, zowel door Alexandra Viragh als door Kobie Fossey zelf.


Het zonnetje scheen naar binnen wat een gezellige gloed gaf aan de ruimte. Een aangename zachte muziek speelde op de achtergrond en de geur van een lekkere thee volgde al gauw...Uitkijkend naar wat Alexandra voor me ging onthullen die dag, gingen we een aparte ruimte binnen. Daar nam ik plaats in een lederen zetel en Alexandra ging bijna recht voor mij zitten. Toen we beide neerzaten, nam ze de foto’s in handen.


Ter voorbereiding had ik al een recente foto gemaild naar Alexandra en op de dag zelf, een twintigtal foto’s van geboorte tot nu, om zo de levensfases te kunnen zien. Dat werd zorgvuldig gecommuniceerd door Alexandra via email.


Dus begon Alexandra, auteur van meerdere best-sellers, me zorgvuldig aan te kijken. Het is een aparte ervaring en een zeer intiem moment, iemand die je zo aandachtig bestudeerd en kan lezen wanneer ze naar je kijkt. En toch, met haar warme persoonlijkheid voelde ik me helemaal veilig en op mijn gemak. Ik was immers klaar om mijn kwaliteiten ten volle te omarmen.

Na enige aanschouwing begon Alexandra met te vertellen over hoe ik mijn kinderjaren heb beleefd, mijn jeugdjaren enzovoort…, emoties kwamen naar boven, en ook dat was ok.


Maar we kwamen niet samen om daar diep op in te gaan, in tegendeel, we kwamen samen om mijn kwaliteiten, bepaalde delen van mij, die mogelijk (lees absoluut) wat onder het stof kwamen te liggen op verloop van pijnlijke evenementen in het leven en grote uitdagingen, opnieuw te zien. Aan de hand van mijn unieke morfologie die al enige karakter trekken aan het licht brengen, echt waanzinnig accuraat en boeiend, waren we het unaniem eens dat mijn vreugdevolle, vrije, vrouwelijke, zorgeloze kant weer mocht gezien en getoond worden.

Ondertussen had Alexandra de tekening voor mijn therapeutische make-up helemaal klaar en kwam ik in de heerlijke handen van Kobie terecht.


Ze overlegden samen, waarbij Alexandra haarfijn uitlegt aan Kobie welke aspecten naar boven mogen komen. In make-up taal is dat waar we gaan oplichten/ verhelderen of waar we schaduwen/ naar de achtergrond willen brengen, een soort contouren.


Er werd overlegd over welke kleuren we gingen gebruiken, en zo kon Kobie haar magic doen. Het begon met overtollig haar rond de wenkbrauwen te verwijderen, gevolgd door heel veel hydratatie op de huid aan te brengen, want tegen dan, zoveel koffies en weinig slaap later, leek mijn huidje wel op een opgedroogde woestijn!


We mochten onze make-up meebrengen van thuis, zo kon Kobie aangeven wat je zeker mag blijven gebruiken, of welke beter van niet, en waarom.


Eens door mijn make-up gegaan, begon ze met kwastjes te werken en zag ik mezelf met de minuten transformeren, wat was dat leuk!! Ze legde me uit, toonde me hoe ik bepaalde zaken kon doen, waarbij ze de make-up die ik had meegebracht deels gebruikte. Dat vond ik fijn, daar kon ik dan ook mee aan de slag thuis en hoefde ik dat al niet meer te kopen.


Stap per stap zag ik de vermoeidheid van mijn gelaat verdwijnen als sneeuw voor de zon, ik begon terug dat deel van mij te zien dat al lang in de vergetelhoek was terecht geraakt. Toen Kobie klaar was, kwam Alexandra kijken en werden de minuscule laatste aanpassingen aangebracht. Dan was het tijd voor de “na-foto’s”.Toen Alexandra me de gemaakte foto’s liet zien kreeg ik tranen van geluk in mijn ogen, en een “wauw” kwam als spontaan geluid naar buiten. Daar was ik weer!


Gelukkig kunnen we bij Kobie terecht voor een privé sessie om de make-up helemaal onder de knie te krijgen, want zoals ik al zei, is het therapeutische make-up, in de zin van jezelf op die manier terug te zien. Hoe vaker je dat deel van jezelf terug ziet, hoe meer het opnieuw plaats neemt in jezelf, tot de dag dat je zelfs misschien geen make-up meer nodig hebt…


Kobie is ook gespecialiseerd in permanente make-up, we zijn dus een geweldig adresje rijker bij deze!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page